Diskuze o problémech s erekcí

Diskuze o problémech s erekcí jsou mezi muži zkrátka tabu, to je ovšem možná na škodu. Empatie a porozumění či zjištění, že tento problém netrápí jenom je, by jim možná přidal na sebevědomí. Mnoho mužů ovšem vlivem ostychu mnohdy odkládají návštěvu lékaře a raději spoléhají na odborné články na či vyhledávají diskuze o problému s erekcí na internetu. Mnohdy pak vlivem marketingových slibů zakoupí první produkt, který jim přistane v hledáčku. Kdy je možné poruchy erekce řešit přírodními doplňky stravy a kdy je naopak zapotřebí odborná léčba?

 

Dočasný problém či erektilní dysfunkce?

O erektilní dysfunkci je možné hovořit až v případě, kdy problémy s erekcí přetrvávají delší dobu než 6 měsíců. V tu chvíli je už návštěva lékaře na místě, ten může vyloučit vážnější zdravotní problém, případně předepsat vhodnou medikaci, která muži přidá sebevědomí nejenom v sexuálním životě.

 

Povětšinou je však na vině jiný faktor než fyzický problém. Jen málo mužů si uvědomuje, že jejich psychika a kvalita erekce jdou ruku v ruce. Přepracování, nedostatek spánku, úzkost či deprese mohou mít neblahý vliv i na mužům sexuální výkon. Dále to mohou být i některé medikamenty s beta-blokátory, které jsou známé pro své vedlejší účinky spojené s poruchami erekce. A v neposlední řadě nesmíme opomenout špatný životní styl, nadměrnou konzumaci alkoholu či antidepresiva, které celkově slouží k útlumu organismu. 

 

Při lehké formě poruchy erekce spolehlivě postačí bylinné doplňky stravy třeba s macou peruánskou či kotvičníkem zemním. Pomoci také mohou tzv. Kegelovy cviky, které byly vyvinuty již v roce 1948 a s jistými obměnami se používají až dodnes. A víte, co je na nich úplně nejlepší? Je možné je provozovat kdekoliv a kdykoliv bez povšimnutí okolí. Jejich pravidelné cvičení má příznivý vliv nejenom na kvalitu erekce, ale i prostatu či inkontinenci.

Karty