Jak doplnit testosteron

Není to všeobecné známá informace, ale kromě příznivého účinku zvyšování libida, pomáhá vysoká hladina testosteronu udržovat svaly, kosterní systém a oběhový systém, včetně dobré a silné srdeční aktivity. Kromě toho stimuluje metabolismus, zlepšuje koncentraci a paměť, zlepšuje náladu a kvalitu spánku.

Příčiny nízkého testosteronu

Hladina testosteronu začíná klesat přibližně od věku 30 let a tím začíná proces pomalého stárnutí. Naštěstí existuje několik způsobů, jak doplnit testosteron a udržovat jeho hladinu na vysoké úrovni. A začít se dá hned.

Pár rad, jak doplnit testosteron u muže pomocí výživy

  • Jezte více brukvovité zeleniny

Brokolice, zelí, květák, růžičková kapusta jsou zeleninou, která optimálním způsobem ovlivňuje produkci testosteronu. Na jídelníčku by se tato zelenina měla objevovat několikrát týdně.

  • Doplňte Omega 3

Užívání více Omega 3 pomáhá udržovat stres pod kontrolou a tím i produkci kortizolu, který ovlivňuje testosteron. Přírodním zdrojem Omega 3 jsou tučné ryby, jako jsou sardinky a ančovičky, losos, makrela a vlašské ořechy.

  • Získejte více zinku ke zvýšení testosteronu

Zinek je základní minerál, který není syntetizován lidským tělem, ale je pro tělo nezbytný. Ovlivňuje imunitní systém a také testosteron. Abyste se vyhnuli nedostatku zinku, doplňte svůj jídelníček o měkkýše, kraby, humry, ústřice, hovězí maso, mušle, dýňová semínka, špenát a kešu.

  • Omezte alkohol, příčinu nízkého testosteronu

Alkohol obsažený ve víně, pivu a lihovinách brzdí produkci testosteronu. Alkohol navíc negativně ovlivňuje funkci jater, kde se testosteron přeměňuje na estrogen, mění rovnováhu mezi estrogenem a testosteronem. Omezte tedy příjem alkoholu na půl sklenky červeného vína denně a o víkendu pivo.

  • Vitamin D je skvělý doplněk testosteronu

Vitamín D má ochranný účinek na testosteron, omezuje jeho přeměnu na estrogen. Vitamín D získáte pobytem na slunci a také v doplňcích stravy.

  • Jezte potraviny bohaté na selen

Selen je minerál nezbytný pro mužskou plodnost a hraje zásadní roli v produkci testosteronu. Ve stravě je často nedostatečný, proto zkuste jíst více jater, brambor, měkkýšů a ořechů, abyste svému tělu dodali správné množství.

  • Vyzkoušejte potravinové doplňky

Jednoduchý způsob, jak získat testosteron a svému tělu dodat vše potřebné, aby fungovalo, jak má, je také možnost zařadit do jídelníčku kromě vhodné stravy některé z potravinových doplňků, které obsahují přírodní testosteron.

Karty