Kořen maca

Kořen maca nebo také peruánský ženšen je prastará rostlina, která pochází z peruánských And a díky svým léčebným účinkům je známá již po celá tisíciletí. Maca obsahuje vysoký podíl mikroživin, vitamínů a minerálů. Též obsahuje aminokyseliny, ale také hořčík, zinek, selen a skupinu B vitamínů. Maca peruánské je pro své účinky na mužskou potenci též nazývána peruánskou viagrou.

 

Starověká rostlina s nevídanými účinky na lidské zdraví

Maca zásobárnou řady pro tělo prospěšných minerálů a vitamínů. Věděli jste například, že obsahuje dvakrát více vápníku než mléko a pětkrát více železa než špenát? Kořen macy přitom pomáhá i duševnímu zdraví, kdy pomáhá tělu odbourat psychické napětí či při poruchách spánku.

 

Maca má povzbuzující účinky na lidský metabolismus a pomáhá zvyšovat nárůst energie. V případě, kdy bojujete s přebytečnými kily za pomoci silových či kardio tréninků, spálíte při nich větší množství kalorií. Navíc Maca je nízkokalorický doplněk stravy, takže nenaruší váš doporučený denní příjem živin.

 

Kvalitnější spánek

Uléháte do postele unavení, a přesto se vám nedaří dlouhé hodiny usnout? Na vině může být mnohdy stres či pracovní vypětí během dne. Pro kvalitnější spánek se též doporučuje zařadit do svého jídelníčku Macu, neboť vám pomůže s kvalitnějším spánkem díky svému uklidňujícímu účinku na lidský organismus. Bohatě postačí jednu čajovou lžičku rozmíchat ve vodě či teplém mléce a účinky se co nevidět dostaví.

 

Lepší erekce zvýšení libida

Prášek Macy peruánské má příznivý vliv na kvalitu erekce, zvyšuje chuť na sex a libido. Její konzumace se doporučuje mužům, kteří mají dlouhodobě problém dosáhnout erekce či se potýkají se sníženým libidem. O Mace je navíc všeobecně známo že působí příznivě i na plodnost obou pohlaví. Ještě váháte, zda tuto superpotravinu do svého jídelníčku zařadit?

Karty