Podpora erekce

Potíže s erekcí nejsou u mužů zase tak neobvyklý jev, jak se řada z nich domnívá. Kdy je však ten pravý čas na návštěvu lékaře a kdy postačí doplňky stravy na podporu erekce?

 

Muži se o tomto problému stydí veřejně hovořit, a proto odkládají návštěvu lékaře, přitom právě on může vyvrátit vážná onemocnění a následně předepsat odpovídající léčbu, která skutečně pomůže. Ne vždy je přitom na vině vážný zdravotní problém. Kvalita erekce je totiž do značné míry ovlivňována i psychickým rozpoloženém. Pokud se muž momentálně nachází v náročném období, může pro něj být velmi složité erekce dosáhnout. Na vině je stres, nedostatek spánku, přepracování, deprese atd. Vliv na kvalitu erekce může mít též kouření či nadměrná konzumace alkoholu. Negativní vliv s sebou přináší i pravidelná konzumace některých léků na vysoký krevní tlak či srdeční onemocnění. A v neposlední řadě i antidepresiva, které zapříčiňují celkový útlum organismu.

 

V případě, kdy potíže přetrvávají delší dobu než 6 měsíců, je správný čas na návštěvu lékaře. V tuto chvíli už můžeme hovořit o tzv. erektilní dysfunkci, kterou je zapotřebí léčit za pomoci nejrůznějších medikamentů na lékařský předpis. Povětšinou je mužům s erektilní dysfunkcí předepisována Viagra. Lék, který asi není zapotřebí dlouze představovat, však není hrazen z veřejného zdravotnictví. Jeho cena je tak poměrně vysoká, v současné době se pohybuje cena za jednu tabletu kolem 400 korun.

 

V roce 2013 však skončila patentová ochrana jeho výrobci, farmaceutické společnosti Pfizer. Od té doby můžeme volně k prodeji najít některé podpůrné prostředky na erekci s účinnou látku Sildenafil. Většina těchto výrobců konkuruje primárně cenou, která je u řady z nich až třikrát levnější. Vždy si však před používáním prostudujte příbalový leták, Sildenafil není určen pro každého.

 

Karty