Problém s erekcí

Muži, které trápí špatně dosažitelná či udržitelná erekce se mnohdy pod vlivem studu bojí návštěvy odborníka. Přitom právě včasný lékařský zásah může indikovat problém ještě v zárodku a případně nasadit vhodnou medikaci. Mnoho z nich se tak raději obrací na nejrůznější diskuzní fóra či odborné články na internetu. Vlivem marketingových slibů pak velmi často koupí první výrobek, který jim je nabídnut.

 

Dočasný problém či erektilní dysfunkce

Kvalitu erekce do značné míry zrcadlí životní styl nebo psychický stav. Muži, kteří se momentálně nachází v situaci, kdy mají nedostatek spánku či jsou vystaveni nadměrné psychické a fyzické zátěži, se mohou potýkat s tímto palčivým problémem. Problém s erekcí však mohou mít i jedinci, kteří konzumují nadměrné množství alkoholu. Ke ztrátě erekce mohou vést i některé léky na vysoký krevní tlak či srdeční choroby a v neposlední řadě i antidepresiva. Ty vedou k celkovému útlumu organismu. 

 

O erektilní dysfunkci je možné hovořit až za předpokladu, že problém přetrvává déle než 6 měsíců. V takovém případě je již návštěva lékaře na místě, ten po vyšetření předepíše odpovídající medikaci. Povětšinou se jedná o Viagru, což je lék s účinnou látkou Sildenafil. Ta má příznivý vliv na kvalitu erekce u mužů. Je pouze na lékařský předpis a není hrazena z veřejného zdravotnictví. Cena za tento lék je tak poměrně vysoká.

 

Zkvalitnit erekci mohou i některé doplňky stravy, které obsahují macu peruánskou, kotvičník pravý či zázvor obecný. Mužům jsou též doporučovány tzv. Kegelovy cviky, které jsou známy již od roku 1948, kdy je vyvinul americký gynekolog Arnold Kegel. Až dodnes jsou však doporučovány lékaři na celém světě pro jejich příznivý vliv na erekci, prostatu či zlepšení sexuálního výkonu. Navíc je možné jejich provádění kdykoliv a kdekoliv bez povšimnutí okolí.

Karty