Recenze a diskuze o mace peruánské

Maca peruánská je královnou jihoamerických And, kde roste ve vysokých nadmořských výškách již celá staletí. To mimo jiné dokládají i dochované prameny, které nazývají macu peruánskou jako základní pilíř starověkého inckého léčitelství. Maca peruánská je též známá pod názvem ženšen peruánský. Ovšem možná už jste slyšeli i název „peruánská Viagra“ Jedná se o dvoudomou bylinu, která dorůstá výšky kolem 20 cm, přičemž největší užitek mají tamní obyvatelé z podzemní kořenové části. Tu používají jako zdroj potraviny i k některým léčitelským praktikám. Diskuze o mace peruánské jsou mnohdy vcelku rozpačité, neboť je využívána primárně k léčbě erektilní dysfunkce, zvýšení libida či plodnosti.

 

Diskuze o mace jsou velmi rozšířené na internetu, kde se její spokojení konzumenti snaží její pozitivní účinky na lidský organismus vychválit do nebes. Společně s recenzemi o mace si tak můžete vcelku hravě udělat obrázek, jak vlastně tato zázračná bylina účinkuje na různé zdravotní potíže, nadměrný stres či nespavost.

 

Ženšen peruánský neboli maca je u nás nejčastěji k vidění ve formě jemně namletého prášku, tablet, tonika nebo čaje. Je tedy jen na vašich preferencích, pro kterou z variant se rozhodnete. Některé recenze maca prášku doporučují smíchat ho společně s mlékem, čímž vynikne její jemně oříšková chuť. V Andách však nenajdeme pouze jeden druh této rostliny, je tedy zapotřebí výběru věnovat patřičnou pozornost. Mezi nejčastější druhy patří maca červená, černá či žlutá. Maca červená je nejlepší právě na podporu erekce, sexuálního libida či plodnosti u obou pohlaví. Ovšem její nahořklá chuť nemusí vyhovovat každému. Recenze tablet maca ovšem říkají, že tablety hořké nejsou. Oproti tomu černá maca vybízí ke konzumaci svou lahodnou jemně nasládlou chutí, která je vhodná i pro děti. Podporuje funkci mozku a zvyšuje energii.

Karty