Slabá erekce

Špatně dosažitelná, případně slabá erekce rozhodně nepatří mezi problémy, za které by se muži museli stydět. S podobným problémem se čas od času setká téměř každý muž. Povětšinou se jedná o krátkodobou poruchu, pokud problémy přetrvávají delší dobu, je možná na vině tzv. erektilní dysfunkce.

 

Špatná erekce se nejčastěji objevuje s přibývajícím věkem, dále to může být doprovázený jev deprese, únavy, špatného životního stylu, medikamentů nebo nadměrné konzumace alkoholu. Pokud je problém psychického rázu, erekce se dostaví, jakmile se muž dostane do psychické pohody. Návštěva lékaře se však doporučuje neoddalovat v případě, kdy se problémy s erekcí stupňují, případně se jedná o vážnější poruchu, jejíž trvání přesahuje 6 měsíců. Díky vyšetření specialisty je možné indikovat problém, případně vyvrátit vážnější onemocnění, jejímž doprovázejícím jevem je právě špatně udržitelná či nedostatečná erekce.

 

S přibývajícím věkem může být vrchol erekce postupně méně dosažitelný, neboť se citlivost penisu pomalu snižuje. O poruše erekce je možné hovořit ve chvíli, kdy penis není pevný a erekce není možné dosáhnout ani po delší době. Je možné problém s erekcí léčit?

 

Pokud se nejedná o erektilní dysfunkci, tedy není problém s erekcí samotnou, ale problém tkví ve snížené citlivosti, je možné vsadit na bylinné doplňky stravy. Povětšinou se jedná o směs bylin, které jsou určeny ke zvýšení libida, erekce či plodnosti. Erekci zle zlepšit i za pomoci speciálních cviků. Ty vyvinul americký gynekolog Arnold Kegel již v roce 1948. Jejich hlavní výhoda tkví v jejich nenáročnosti, neboť je může provozovat každý bez ohledu na věk či zdravotní stav. Jejich pravidelným cvičením muži zacílí na svaly pánevního dna a zlepší funkci penisu či zmírní projevy zvětšené prostaty. Cvičení těchto cviků je možné navíc provádět i bez povšimnutí okolí.

Karty