Vitamíny na prostatu

Ne každý muž je ochotný se smířit se skutečností, že zrovna jeho trápí problémy se zvětšenou prostatou. Právě ta přitom představuje nejčastější zdravotní problém u mužů v pokročilejším věku. Podle některých statistik to je až 60% mužů ve věku nad 60 let, což rozhodně není málo.

 

Prostata je předstojná žláza, která doléhá na močový měchýř a skrz ní prochází močová trubice. Ta se u mužů vyvíjí ještě před narozením a v konečné velikosti váží kolem 20 g. Při jejím zvětšování dochází k utlačování močové trubice. Vytváří překážku v průtoku moči, ejakulátu, ale i krve při ztopoření penisu. Zvětšená prostata je poměrně snadno léčitelná, řada mužů se přesto smiřuje s aktuálním stavem jako neodmyslitelnou součástí stárnutí. Možná i vlivem studu pak návštěvu odborníka odkládají do chvíle, než jsou potíže neúnosné. 

 

Nevyplatí se přehlížet již první příznaky spojené se zvětšenou prostatou, za které jsou nejčastěji pokládány bolesti či pálení při močení či častá potřeba na toaletu. Problémy se však potupně stupňují a muže omezují do značné míry v osobním i profesním životě. Problém se tak nevyplácí bagatelizovat, neboť v konečném stádiu je už možné problém řešit pouze chirurgickým zákrokem. Při neléčení totiž postupně zesilují stěny močového měchýře, vzniká infekce a kameny v močovém měchýři. 

 

Věděli jste, že zvětšené prostatě se dá do velké míry předcházet za pomoci vitamínů na prostatu či speciálního cvičení. Zvětšená prostata je i důsledkem sedavého životního stylu, tudíž představuje nejlepší prevenci i dostatek pohybu. Chůze, jogging nebo tenis představují pohybové aktivity, které se největší měrou zasluhují právě o prevenci zbytnělé prostaty. Nesmíme však zapomenout ani na zdravý životní styl, stravovací návyky a alkohol s mírou. Věřte, že prevence je nejefektivnější léčba zvětšené prostaty.

Karty