Ženšenové tablety

Ženšen peruánský je dvoudomá bylina, které pochází z jihoamerických And. Zde roste ve vysoké nadmořské výšce kolem 3000 m. n. m. Jedná se o ojedinělý jev, neboť v těchto nehostinných podmínkách již příliš mnoho rostlin neroste. I z tohoto důvodu je možné ženšen bohatý na tolik pro tělo prospěšných látek. Ženšen peruánský nebo také maca se řadí mezi byliny, které jsou známé již po staletí a daly základ tradičnímu inckému léčitelství. Ženšen bychom nalezli po celém světě, mezi ty nejuznávanější patří tzv. ženšen pravý, který má domovinu v Asii, konkrétněji v Číně, Japonsku a Korei. Pro jeho vysoký odbyt, se však jedná o nedostatkové zboží, čemuž odpovídá i vysoká cena. 

 

U nás je k dostání tato rostlina ve formě ženšenových kapslích, jemně namletého prášku nebo třeba čaje. K dostání je též i čistě samotný kořen, který obsahuje pro tělo nejvíce účinných látek. Ženšenové tablety jsou však díky dnešnímu uspěchanému životu pro mnohé jasnou volbou. Snažte se však vybírat takové doplňky stravy, které výrobcem deklarují využití pouze podzemní části rostliny, která je nejúčinnější. Případně je možné na internetu najít řadu recenzí na ženšenové tablety, které napoví.

 

Proč ženšen pravidelně užívat?

Věděli jste, že je ženšen v některých oblastech nazýván za peruánskou viagru či Královnu And. To přeci hovoří za vše a do značném míry napoví její hlavní využití. V Andách najdeme hned několik druhů této byliny, přičemž se odlišují primárně zbarvením či množstvím obsažených látek. Právě červený ženšen je znám pro své příznivé účinky na mužskou potenci, erekci či sexuální libido. Pomáhá i s úzkostí, stresem, nespavostí či při nedostatku energie. S největší pravděpodobností si tuto bylinu nezamilujete pro její hořkou chuť, ale pro její příznivé účinky na náš organismus. I u tohoto doplňku stravy však nezapomínejte na jeho doporučené dávkování.

Karty