Ztráta erekce

Ztráta erekce není zdravotní problém pouze mužů v pokročilejším věku. Ba naopak může překvapit muže doslova v každém věku. Na vině může být celá řada problémů od zdravotního onemocnění po nadměrnou konzumaci alkoholu. Pro muže se jedná mnohdy o ožehavé téma k rozhovoru, a proto se návštěvě lékaře vyhýbají, sec mohou. Kdy je návštěva lékaře nezbytná?

 

Příčina problému

V první řadě je zapotřebí určit příčinu problému, která má za následek poruchu erekce. Jen málokdo si uvědomuje, že psychický stav jde ruku v ruce s kvalitou erekce. Pokud se tedy muž nachází v psychickém vypětí, trpí nedostatkem spánku, přepracováním nebo depresemi, problémy s erekcí jdou ruku v ruce. Ty však ve většině případů odezní s pokaženou psychikou.

 

Neméně na vině je i špatný životní styl, nadměrná konzumace alkoholu nebo kouření. I z postačí úprava některých dlouhodobě zažitých nevhodných návyků. Erekci je též možné podpořit za pomoci přírodních doplňků stravy s macou peruánskou, kotvičníkem zemním nebo škornicí šípolistou.

 

Pokud potíže s dosažením erekce přetrvávají déle než 6 měsíců, je na místě návštěva odborníka. To je totiž doba, kdy je možné hovořit o tzv. erektilní dysfunkci, která si žádá odbornější pohled. Lékař po vyšetření vyhodnotí příčinu problému a případně nasadí i odpovídající medikaci.

 

Pomoci může i cvičení, přesněji tzv. Kegelovy cviky, které jsou známé již od roku 1948, kdy je vyvinul americký gynekolog Arnold Kegel. Jejich pravidelné cvičení má hned několik nesporných výhod. Je možné je provádět kdekoliv a kdykoliv bez povšimnutí ostatních. Posilují svaly pánevního dna, díky kterému je možné dosáhnout lepší erekce či zabránit zvětšování prostaty a inkontinenci. A cvičení je velmi nenáročné, proto ho mohou cvičit i muži v pokročilejším věku. Nebojte se o nich poradit se svým lékařem.

Karty