Bylinky na zvýšení testosteronu

Testosteron patří mezi mužské hormony, které jsou pro tělo nezbytné. Čím je člověk starší, tím tělo produkuje menší množství tohoto hormonu, což má za následek menší vytrvalost, úbytek svalové hmoty či přibírání tělesného tuku. Testosteron má krom výše zmíněného za úkol i další důležité funkce v podobě tvorby spermií nebo červených krvinek. A mimo jiné ovlivňuje i náladu, je proto dobré jeho přítomnost v těle nebrat na lehkou váhu.

 

Potýkáte se s nechutenstvím v sexuální oblasti a energie zrovna nemáte dvakrát na rozdávání? Na vině může být právě nedostatek testosteronu, u mužů též známá jako krize středního věku. Testosteron můžeme tělu dodat pomocí bylinných přírodních doplňků, které jsou pro tělo bezpečné.

 

Testosteron má primární funkci v období dospívání, to ovšem neznamená, že s přibývajícími roky nebude mít jeho nedostatek na tělo vliv. Tělo si ho dokáže vytvořit samo ve varlatech a nadledvinkách. Produkce tohoto hormonu ovšem s přibývajícím věkem rapidně klesá. Podporuje libido a přirozenou sexuální výkonost, buduje svalovou hmotu a ovlivňuje množství tuku v těle. Má však i velmi pozitivní vliv na psychiku. Možná nevíte, že existuje celá řada bylinek na zvýšení testosteronu, pojďme si představit některé z nich.

 

  1. Maca

Maca peruánská je též přezdívaná jako peruánská viagra a je známá díky svým příznivým účinkům na lidské zdraví již po staletí. Jedná se o malou, ale významnou bylinu, která ovlivňuje libido a má příznivý vliv na tvorbu testosteronu v těle.

 

  1. Vitánie snodárná (Ashwagandha)

Vitálie snodárná je subtropická až tropická rostlina, která je využívána v systému tradičního indického léčitelství Ajurvédě od nepaměti. Je oblíbená díky svému univerzálnímu použití, má afrodiziakální, antioxidační či stimulující účinky.  U nás je hojně užívána pro podporu libida a zvýšení sexuálního apetitu.

Karty