Čaj na prostatu

Prostata je poměrně malá žláza, která se nachází na spodní straně močového měchýře. Prostata se vyvíjí ještě před samotným narozením a plné velikosti dosahuje kolem dvacátého roku života muže, kdy váží přibližně 20 g. Starší muži se mohou potýkat se zvětšenou prostatu, která postupně utlačuje močovou trubici a brání v průtoku moči. Potřeba močení je častější a nedochází k plnému vyprázdnění močového měchýře. Při močení pak dotyčný muž cítí pálení či menší tlak. Potíže se však s věkem zhoršují a mohou dojít do fáze, kdy je zapotřebí chirurgický zákrok.

 

Problémy se zvětšenou prostatu muži berou na lehkou váhu, neboť se jedná o problém, který není nikterak bolestivý. Mnohdy ale může zapříčinit řadu patových situací ve společnosti, což nemusí být každému muži příjemné. Přitom problémy s prostatou trápí každého druhého muže s věkem nad 50 let. To ovšem neznamená, že nemůže postihnout i muže v nižším věku. Volně k prodeji je řada bylinných doplňků stravy, které mohou příznivě ovlivnit prostatu a fungovat jako prevence před jejím zvětšením. Velmi oblíbenou variantou bylinných doplňků je čaj na prostatu, který je směsí hned několika bylin známých pro svoje příznivé účinky na mužské ústrojí.

 

Velmi účinnou prevencí na zvětšenou prostatu je i pravidelný pohyb, který dnes řadě mužů schází. Chůze, jogging či tenis představují nejúčinnější způsoby jak se vyvarovat onemocnění močového ústrojí. Mezi lékaři jsou též oblíbenou formou prevence Kegelovy cviky, které je možné provádět bez povšimnutí okolí. Princip cvičení je vlastně velmi jednoduchý, spočívá v zatahování pánevního dna v určitých časových intervalech. Jedná se o velmi účinné cvičení, které je vhodné pro každého bez ohledu na věk či tělesnou dispozici. Pro zlepšení již existujícího problému je dobré cviky provádět s určitou pravidelností.

Karty