Cviky na prostatu

Zdravá prostata je výsadou, kterou se může pyšnit zhruba polovina mužů v pokročilejším věku. Základním předpokladem, aby ve stáří vše fungovalo, tak jak má, je aktivní přístup k životu a zdravý životní styl.

 

Možná to bude znít jako klišé, ale právě pohybem můžeme aktivně bojovat proti nejrůznějším onemocněním, které nás mohou nejenom ve stáří potkat. Pravidelná fyzická aktivita pomůže udržovat tělo fit a udržovat optimální váhu. Je to totiž právě obezita, která může mít též za následek zvětšení prostaty.

 

Dnešní sedavý život není zrovna ta nejlepší prevence proti nejrůznějším onemocněním. Přitom mnohdy stačí skutečně málo a pohyb se promění v potěšení. Dobrou fyzickou aktivitou je například chůze, běh, jóga nebo třeba tenis. Díky těmto pohybovým aktivitám totiž budete mít větší pravděpodobnost, že se vám v pozdějším věku problémy s prostatou vyhnout. Fyzickou aktivitu je též vhodné doplnit o bylinné preparáty, které mají za úkol předejít tomuto palčivému problému.

 

Prevence prostaty je také velmi často spojována se jménem rakouského lékaře Kegela. Díky tomuto lékaři jsou známy cviky na prostatu, které jsou označovány jako kegelovy. Jedná se o cvičení, které má za následek procvičení svalů pánevního dna. Jedná se o velmi účinné cvičení, které podporuje správnou funkci prostaty, přesto není určeno každému. Vyvarovat by se mu měli zejména muži, které trápí chronická prostatitida či syndromem pánevní kosti. Pokud jsou vám ovšem již zmíněné cviky doporučené lékařem, rozhodně stojí za vyzkoušení. Jedná se o sestavu nenáročných cviků, které může pacient provozovat téměř kdykoliv a kdekoliv. Klíčem je opakované zatínání pánevního dna, které má ve výsledku za následek nejenom lepší kontrolu při močení, ale i zlepšení v sexuálním životě. Tyto cviky je však zapotřebí provádět opakovaně, aby došlo k co možná nejlepším výsledkům.

Karty