Lék na prostatu

Prostata je předstojná žláza, která doléhá na močový měchýř a skrz ní prochází močová trubice. Vzniká u mužů ještě před narozením a v plném vyvinutí váží kolem 20 g. S přibývajícím věkem však dochází k postupnému zvětšování tohoto orgánu. Muži však tento zdánlivě nijak neomezující problém bagatelizují a přistupují k němu jako jednomu z prvních příznaků pokročilejšího věku. Měli bychom si uvědomit, že žijeme v 21. století a správně zvolené léky na prostatu mohou muži pomoci palčivý problém vyřešit v okamžení.

 

I když zvětšená prostata představuje nezhoubné onemocnění, které muže pouze v jistých situacích omezuje, není dobré ho přehlížet či bagatelizovat. Včasným vyšetřením a užíváním odpovídajících léků na zvětšenou prostatu se muži mohou vyhnout eskalaci problému, kdy je zapotřebí chirurgický zákrok. Pokud se zvětšená prostata dlouhodobě neléčí, stěny močového měchýře se neustále ztlušťují a vzniká větší riziko infekce či močových kamenů. 

 

Příroda jako mocný pomocník

Ne vždy je zapotřebí sáhnout po medikamentech na lékařský předpis, při prvotních projevech zvětšování prostaty může mnohdy pomoci i přírodní lék na prostatu. Ten je mnohdy sestaven z několika účinných bylin, které mají pozitivní vliv na prostatu, erekci či mužské libido. Mezi takové rostliny patří například ženšen peruánský, kotvičník zemní či kopřiva dvoudomá. Bylinné doplňky fungují dobře i jako prevence zvětšování prostaty společně se zdravým životním stylem.

 

Sedavý životní styl si moc nezadá se zdravou prostatou. Jako prevenci je možné zařadit některé pohybové aktivity, které mají příznivý vliv na mužskou prostatu. Jogging, chůze i tenis tvoří nejúčinnější pohybové aktivity, díky kterým je možné se v pokročilejším věku palčivým problémům s prostatou zcela vyhnout. Pomoci mohou i tzv. Kegelovy cviky, které byly vyvinuty již v roce 1948 a jsou doporučovány lékaři dodnes.

Karty