Problémy s erekcí v mladém věku

Problémy mohou být psychického, fyzického a hormonálního rázu a mohou také souviset se životním stylem. Výskyt rozvíjející se erektilní dysfunkce se zvyšuje s věkem, ale existuje také mnoho případů u mladých lidí.

U mladých mužů nelze podceňovat ani souvislost se špatným zdravotním stavem. Jde především o spojitost s cukrovkou a kardiovaskulárním onemocněním. Pokud jde o psychické příčiny, viníkem je nejčastěji stres a deprese.

Ignorování problému je nerozumné

U některých mužů lze problémy s erekcí v mladém věku řešit změnou životního stylu, která přináší značné zlepšení. Jiní mají dobré výsledky s potravinovými doplňky a s konzumací vitamínů a minerálů. Ignorování problému je nerozumné, zejména proto, že může být příznakem jiných zdravotních problémů.

Nemoci a obezita

Dosažení a udržení erekce vyžaduje zdravý krevní oběh. Ateroskleróza, tedy onemocnění pocházející z ucpaných tepen, může způsobit erektilní dysfunkci, ale také vysoký krevní tlak. Tento problém může být také známkou cukrovky, protože vysoké hladiny glukózy v krvi má vliv na stav cév (ty také přivádí krev do penisu během erekce).
Obezita je příčinou vzniku cukrovky a hypertenze, proto by mladí lidé s nadváhou měli svou hmotnost zredukovat.

Psychologické příčiny

Když starší muž zažije erektilní dysfunkci, často je třeba vyřešit fyzický problém, ale problém s erekcí v mladém věku je obvykle přičítán psychologickému problému. Stres na pracovišti, nedostatek peněz a zkušeností přispívají k rozvoji problému. Alkohol a drogy problém ještě zhoršují, stejně jako problémy ve vztazích a špatná komunikace s partnerkou.  
Pro některé mladé muže je touha podávat dobré výkony v sexuální sféře natolik důležitá, že se u nich objeví úzkost a strach, které způsobí absenci erekce. To je okamžik, kdy by měla zasáhnout rada zkušenějších. Čím větší jsou starosti o dobrý výkon, tím je to horší. Lékem je snížení stresu.

Hormonální příčiny

Hormonální problémy spojené s nízkou hladiny testosteronu, mohou být také zodpovědné za erektilní dysfunkci. I tento problém je řešitelný.

Zdravý životní styl

U některých mladých lidí s erektilní dysfunkcí může zdravější stravování, cvičení a hubnutí pomoci problém minimalizovat. Přestat kouřit cigarety a konzumovat alkoholické nápoje může také vést k lepším výsledkům.

Karty