Psychické problémy s erekcí

To, jak se muž vnímá a hodnotí při sexu, je velice často přeneseno do jeho psychiky a pokud není se svým výkonem spokojený, je nervózní, protože neví, zda naplní očekávání partnerky. Potom může mít v důsledku problém s erekcí psychikou vyvolaný. Lékařsky se hovoří o psychické erektilní disfunkci.

Pocit strachu, napětí, celková nepohoda. To vše může mít za následek selhání i u jinak zdravého, silného muže a lze přičítat problémy s erekcí psychice.

Nejčastější příčiny problémů s erekcí:

  • komplex z nedostatku zkušeností
  • zkreslené představy o výkonu získané sledováním pornografických filmů
  • nevhodné narážky partnerky na citlivé téma a srovnávání s jiným partnerem
  • obavy, že podaný výkon nebude stačit k uspokojení partnerky
  • problémy s prostatou psychosomatice napomáhají

Každý problém má řešení, a i v tomto případě se dá věci pomoci. Je především důležité, aby si dotyčný muž vůbec přiznal, že má strach a uvědomil si, z čeho tento pocit vychází a zda se opírá o nějakou negativní zkušenost, nebo nejde o konkrétní obavy, ale spíše nezkušenost a trému. Základem je posoudit, zda jsou obavy oprávněné a nějaký problém existuje, nebo jde jen o fixaci muže na svou pomyslnou nedokonalost, která nemusí být pro partnerku zřejmá.

Není tak složité získat trochu sebedůvěry. Ta se samozřejmě nejlépe získá trénováním sexuálních dovedností. Svou úlohu může mít také vylepšení fyzické kondice, nárůst svalové hmoty. Určitě je dobré si ověřit hladinu testosteronu, což jde udělat jednoduchým krevním testem u praktického lékaře. V případě potřeby potom lze vhodnou stravou, pobytem na čerstvém vzduchu, fyzickou aktivitou a potravinovými doplňky psychické problémy s erekcí odstranit. Zásadní úlohu může sehrát i partnerka a její pozitivní hodnocení partnera. Staré známé pořekadlo, že pochvala nic nestojí, zde platí víc než jinde.

Karty