Nervozita a problémy s erekcí

Potíže s erekcí patří u mužů mezi nejchoulostivější témata vůbec. Přitom ne vždy je na vině závažný zdravotní problém. Jen málokdo si totiž uvědomuje, že nervozita a problémy s erekcí jdou ruku v ruce. Nadbytek stresu, vyčerpání, přepracování, úzkost, nespavost ad. mohou mít negativní vliv na kvalitu erekce. Povětšinou se však jedná pouze o dočasný problém, který odezní v okamžiku, kdy se muž dostane opět do psychické pohody. Na vině však mohou mnohdy být i některé medikamenty, které jsou povětšinou určeny k léčbě vysokého krevního tlaku či srdečních chorob. Nesmíme zapomenout ani na antidepresiva, která způsobují celkový útlum organismus. A v neposlední řadě i špatný životní styl, kouření či nadměrná konzumace alkoholu.

 

Pokud potíže přetrvávají delší dobu, nervozita a problém s erekcí nejsou váš případ, je možná ten správný čas na návštěvu lékaře. Ten může odhalit vážnější onemocnění, případně předepsat vhodnou medikaci. O erektilní dysfunkci však můžeme mluvit až za předpokladu, že se problém vyskytuje déle než 6 měsíců. K léčbě erektilní dysfunkce je pak lékaři nejčastěji předepisován Sildenafil, který je však pro mnohé znám spíše pod názvem Viagra. Jedná se o prostředek, který má příznivý vliv na kvalitu erekce. Tato modrá pilulka už dopomáhá mužům k lepším sexuálním výkonům již více než 20 let. Jedná se však o lék pouze na lékařský předpis a navíc není hrazen z veřejného zdravotnictví.

 

Sildenafil je však lék, který je od roku 2013 volně prodejný, případně je možné sáhnout po některých bylinných doplňcích stravy. Ty mají též příznivý vliv na kvalitu erekce. Povětšinou se jedná o směs bylin například s ženšenem peruánským či kotvičníkem zemním. Pravidelnou konzumací těchto doplňků stravy mohou muži do značné míry ovlivnit kvalitu erekce, svou potenci či sexuální libido.

Karty