Nežádoucí a vedlejší účinky argininu

Milostná zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Jenže ten se může vmžiku proměnit v katastrofu, ve chvíli, kdy vše nedopadne, tak jak by mělo. Na vině může být stres, únava, nadbytek alkoholu nebo zdravotní problém a vášnivá noc končí fiaskem. Je jen málo mužů, kterým nezkazil bezesnou noc problém s erekcí. Pokud se jedná o chvilkový problém, není čeho se obávat. V případě, kdy problémy přetrvávají, je dobré vyhledat odborníka. Ten určí příčinu a pomůže s výběrem vhodné medikace. Jedná se však o citlivé téma, se kterým se nerad chlubí každý muž. Správnou funkci penisu je možné podpořit i za pomoci přírodních doplňků stravy s L-argininem. Ty jsou volně prodejné a představují přírodní cestu, která může dopomoci k lepší erekci.

 

Je pro naše tělo arginin nebezpečný?

Arginin se vyskytuje ve stravě společně s dalšími aminokyselinami, konzumujeme ho tedy, i když možná o jeho přítomnosti nemáme ponětí. L- arginin je bezpečný a tělo ho obecně dobře snáší za předpokladu, že je přijímán ve stravě nebo za pomoci výživových doplňků. I přesto je zapotřebí poukázat na některé vedlejší účinky argininu, jako je bolest břicha, nevolnost či průjem. Tyto negativní účinky se však vyskytují pouze za předpokladu užívání vyšších dávek, než se doporučuje. Přijatelná denní dávka se pohybuje kolem 5 g, při které není zapotřebí se obávat. V případě vyšší koncentraci přes 9 g se však u některých jedinců můžou objevit výše zmíněné příznaky předávkování.

 

I když arginin dle všeho představuje bezpečný doplněk stravy, někteří jedinci by se jeho konzumaci měli vyhnout. Jedná se převážně o pacienty s astmatem, cirhózou jater nebo nízkým krevním tlakem. Krom zlepšení erekce u mužů, může dopomoci L-arginin s lepším průtokem krve, vyššími fyzickými výkony, lepším zvládáním těžkých průběhů nemocí nebo regulací cukru v krvi.

Karty