Potraviny na erekci

Nedostatečná či špatně dosažitelná erekce dokáže zaskočit každého muže o to více, pokud se nejedná pouze o chvilkové selhání, ale problém je dlouhodobého charakteru. I když problémy s erekcí se u mužů objevují až kolem 50. roku života, nejsou však nic neobvyklého ani případy u mužů o dekády mladší. Povětšinou je na vině nadbytek stresu, únava, pracovní vypětí, nedostatek spánku či nadměrná konzumace alkoholu. Na vině mohou být i některé skupiny léků, převážně ty na cukrovku či vyšší krevní tlak. Jedná se však pouze o dočasný problém, který vymizí s výměnou medikace, případně ve chvíli, kdy muže přestane soužit psychické vypětí.

 

Pokud problém přetrvává déle než 6 měsíců, je možné hovořit o tzv. erektilní dysfunkci. V takovém případě je zapotřebí navštívit lékaře, který po vyšetření předepíše vhodnou medikaci. Muži jsou však mnohdy až příliš rozpačití, pokud jde o problémy sexuálního rázu. Snaží se dohledat potřebné informace na internetu a velmi často přitom vlivem marketingového tahu zakoupí produkt na zlepšení erekce pochybné kvality. Léky, které léčí problémy s erektilní dysfunkcí, jsou však pouze na lékařský předpis a není možné je koupit na internetu.

 

Doplňky stravy na zlepšení erekce

Pozitivní vliv na erekci mají i některé potraviny, které běžně konzumujeme. Mezi potraviny na erekci patří například kakaové boby, špenát, cibule a česnek nebo třeba mořské plody. Je však možné do svého jídelníčku zařadit i některé doplňky stravy, které obsahují byliny pro zvýšení libida či zlepšení erekce.

 

Mezi nejvýznamnější představitele takových bylin patří maca peruánská, která roste ve vysokých nadmořských výškách v jihoamerických Andách. Už po celá staletí jsou známé její pozitivní účinky na potenci, erekci, zvýšení libida nebo plodnost. U nás jí nejčastěji najdete ve formě jemně namletého prášku, čaje nebo tablet.

Karty