Alkohol a erekce

Muži dobře vědí, že nadměrné množství alkoholu a erekce se tak trochu vylučují. S alkoholem je to zkrátka těžké, na jednu stranu zvyšuje libido, pokud je však konzumován v nadměrné míře, může se milostný akt proměnit v trapas, na který bude dotyčný muž ještě dlouho vzpomínat se studem.

 

To že alkohol negativně ovlivňuje erekci, víme všichni, proč tomu ale tak je? Za vinou hledejme krevní oběh. Erekce představuje jeden z nejsložitějších procesů, které musí mužské tělo vykonávat. Je tak pochopitelné, že alkohol erekci může utlumit ve chvíli, kdy je konzumován v nadměrné míře. Konzumace alkoholu má za následek rozšíření cév, to by koneckonců nebylo nic špatného. Právě větší průtok krve, konkrétně do erektilních tělísek, má za následek ztopoření. Jenže aby krev v penisu zůstala, je zapotřebí aby se tato tělíska uzavřela a držela krev v penisu. V případě větší koncentraci alkoholu v krvi se však v normálním případě běžný průběh nekoná. Erektilní tělíska se plně neuzavřou a krev z údu pomalu odtéká, to má za následek ochabující erekci.

 

Pokud si dopřáváte alkohol s mírou, nemusíte se obávat, problémy s erekcí odezní za pár hodin. Je to vcelku přirozený jev, se kterým se za život potká každý druhý muž. Časté pití alkoholu v nadměrné míře už však může mít vliv nejenom na případnou erekci, ale i počet spermií.

 

Není to však jen samotný alkohol, který má za následek nedostatečnou erekci. Na vině může být třeba stres, úzkost či další psychické potíže. Erekce se zhoršuje i s přibývajícím věkem, pokud vám však ještě není více jak 50 let, je vhodná návštěva lékaře. Je možné sáhnout i po bylinných doplňcích stravy, které mohou erekci podpořit. Na trhu najdete celou řadu neinvazivních doplňků stravy, které fungují jako prevence a je dobré je užívat i v případě, kdy se vám problém s erekcí vyhýbá.

Karty