Červený ženšen

Roste v hlubokých korejských lesích, po kterých nese svůj název Korejský ženšen. Patří k jedné z nejvýznamnějších exotických rostlin, které mají velmi dobré účinky na lidský organismus. Jeho kořen je hlavním zdrojem významných saponinů. Je jich celkem třicet čtyři druhů účinných látek saponinů, které jsou prokázány a zaznamenány. Dále jsou to tělu prospěšné antioxidanty, polysacharidy a peptidy. Kořen má tvar lidské bytosti a v klasické literatuře bývá přirovnáván ke kořenu života. V čínské medicíně je definován jako původní energie neboli veškerá energie našeho organismu.

 

Ženšen může být vyhledávaným zdrojem jako preventivní látka, ale taky jako doplněk při řešení vážných onemocnění nebo látka k dořešení již prodělaných nemocí. Lidé ho vyhledávají v mnoha případech. Skvělí zdroj prevence nebo k nastartování již oslabeného organismu.

 

Řekneme si něco o jeho působení na lidský organismus. Kdy jsou jeho účinky prospěšné a kdy bychom se měli jeho užívání raději vyhnout.

Nejdříve pár varovných signálů. Ženšen není vhodný v období těhotenství, při kojení a pro děti. V tomto období ženšen neužívejte. Dále jsou vedeny spekulace u osob s vyšším krevním tlakem. Lidé by užívání měli nejdříve konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

 

Teď k těm pozitivním a jedinečným účinkům ženšenu. První a nejvýznamnější účinek má na samotný imunitní systém a vše spojené s ním. Dokáže organismus znovu podpořit k vytvoření obranyschopnosti a zvýšení ochrany před nežádoucími vlivy. Skvělým pomocníkem v chřipkovém období, které je provázeno nachlazením a snížením naší energetické obrany. Rovněž podporuje zvýšení energie a tím snížení pocitů únavy, slabosti a vyčerpání. Zlepšení duševního i fyzického stavu.

Druhým pomocníkem je v oblasti intimního života a vitality především u mužů. Má velmi pozitivní vliv na potenci a zvyšuje mužské libido. Je vhodným doplňkem při potížích a při snaze o potomka.

Dále kladně působí na hladinu glukózy v těle, na činnost kardiovaskulárního systému, zlepšuje cirkulaci krevního oběhu a zlepšuje činnost mozku a jeho paměť.

Karty