Korejský ženšen

Pokud se k únavě ještě přidá matná pokožka a snížený sexuální apetit, pak přišel čas na korejský červený ženšen. V obchodech nebo v magazínech je tento přírodní produkt uváděný také jako Panax.

A jaké má korejský ženšen červený vlastnosti?

Především obnovuje energii bez vedlejších účinků, působí v souladu s potřebami organismu a stimuluje přirozené nastartování aktivity. Jde především o kořen ženšenu, který obsahuje velké množství prospěšných látek, jako jsou vitamíny, minerály, aminokyseliny, silice, enzymy. Všechny tyto látky pomáhají organismu v těžkých chvílích, podpoří koncentraci a paměť.

Prospěšný korejský ženšen působí na některá mozková centra, což má zklidňující účinky, které pomáhají lépe se vypořádat s napětím a únavou. Zlepšuje také krevní oběh, což je přínosné v chladných měsících, kdy je třeba udržovat v teple končetiny. Muži ocení i lepší prokrvení penisu, které podporuje kvalitnější erekci.

Žádaný kořen ženšenu má také regenerační účinky, a proto je užitečný pro lidi, kteří se cítí malátně, ať už po prodělané nemoci, po namáhavém fyzickém výkonu nebo například v důsledku sezónních změn počasí. V kořenu ženšenu jsou obsažené látky s tonizačním účinkem na centrální nervový systém, které podporují mozkovou aktivitu. Také zlepšují paměť, pozornost a verbální vyjadřování. Určitě tak najde uplatnění u studentů a lidí pracujících s pamětí.

Jako potravinový doplněk se používá kořen, který je alespoň ze 6 let staré rostliny. Podrobí se tepelnému zpracování a následně se suší, čímž se aktivují enzymatické reakce, které dávají produktu typický červenohnědý odstín. Tento postup také prodlužuje trvanlivost kořene, koncentruje aktivní složky a usnadňuje vstřebávání.

Doporučené denní dávkování je 100 mg čistého usušeného prášku nebo 2 kapsle či 30 kapek tinktury 1-2x denně. Blahodárné účinky ženšenu lze vyzkoušet ve formě korejského ženšenového čaje, který se dá koupit v bylinkářství nebo v e-shopu s potravinovými doplňky. Kořen ženšenu je ve směsi často doplněný hlohem, meduňkou a rozmarýnem.

Karty