Účinky korejského ženšenu

Korejský ženšen je znám už po staletí díky svým silným afrodiziakálním účinkům. Ve volné přírodě je k vidění jen vzácně a proto se musí pěstovat na farmách v Asii. Korejský ženšen je navíc vysoce ceněný i díky faktu, že na sklizeň je potřeba čekat celých sedm let. A jaké jsou účinky korejského ženšenu? Korejský ženšen se nejčastěji používá k léčení nejrůznějších sexuálních dysfunkcí nebo ke zlepšení paměti. Už po staletí je hojně využívat v tradiční čínské medicíně.

 

Korejský ženšen v tradiční medicíně

Korejský ženšen je též znám pod názvem červený ženšen a můžeme ho najít v některých doplňcích stravy na zlepšení erekce. Na trhu je znám i tzv. americký ženšen, který má podobnou barvu a dokonce potřebuje ke svému růstu i podobné klimatické účinky, přesto je jejich použití diametrálně odlišné. Korejský ženšen se už po celá staletí využívá v tradiční medicíně jako prostředek při sexuálních dysfunkcích nebo zvýšen libida.

 

Korejský ženšen můžeme nejčastěji naleznout ve formě čaje nebo tinktury. Jedná se o celosvětově uznávanou rostlinu, která patří mezi adaptogeny. To znamená, že se rostliny využívá k odbourání nahromaděného fyzického či duševního stresu. U nás je součástí celé řady preparátorů, které jsou povětšinou určeny k zlepšení sexuální kondice či léčení erektilní dysfunkce.

 

Muži, kteří se léči s erektilní dysfunkcí, by měli zauvažovat, zda do svého jídelníčku nezařadit již výše zmíněný korejský ženšen. Je totiž známo, že v tradiční asijské medicíně je tato rostlina využívána už po celá staletí jako léčba na právě tento druh onemocnění. Kořen ženšenu má blahodárný vliv na sexuální apetit a zároveň může mít příznivý vliv na počet spermií. Jedná se také o silné afrodiziakum, které přináší tížené ovoce nejenom v sexuálním životě. Ženšen pomáhá bojovat s nahromaděným stresem, případně podporovat činnost mozku.

Karty