Účinky argininu

Problémy s erekcí mohou potkat každého muže, i když si to nikdy nepřizná. Většinou se jedná o krátkodobý problém, který je zapříčiněn zvýšenou mírou stresu, konzumací většího množství alkoholu nebo vyčerpáním. Tento problém odezní v průběhu několika hodin, kdy se organismus opět dostane do rovnováhy. Pokud se však jedná o dlouhodobý problém s erekcí, je dobré vyhledat odbornou pomoc. Sexuolog pomůže odhalit příčinu a následně předepsat vhodnou medikaci, která dokáže problém vyřešit. Jenže ne každý muž se cítí na návštěvu lékaře navíc s ožehavým tématem, které je pro řadu mužů tabu. S lepší erekcí mohou domoci i bylinné doplňky stravy s L-argininem.

 

L-arginin je esenciální aminokyselina, kterou můžeme společně s dalšími aminokyselinami najít běžně ve stravě. Tělo tuto látku nedokáže za určitých situací samo vytvořit, proto jí musíme tělu dodávat ve stravě. Arginin můžeme najít v červeném masu, hrášku, sóje, oříškách nebo třeba v čokoládě. V případě, že je vaše strava pestrá, není zapotřebí ho tělu nijak dodávat. Pokud vás však dlouhodobě trápí problémy s erekcí, často sportujete či je vaše tělo vystaveno dlouhodobě fyzické zátěží, je dobré tělu dodávat arginin i pomocí doplňků stravy.

 

Spektrum příznivých účinků argininu na lidské zdraví je opravdu široké. L-arginin totiž zlepšuje imunitní reakci organismu nebo pomáhá s lepší regenerací. Podílí se na kvalitnější erekci a aktivně bojuje s vysokým obsahem cukru v krvi. Pomáhá také s lepší cirkulací krve v těle, i z tohoto důvodu ho hojně využívají sportovci pro zvýšení příjmu živin a lepší okysličení svalů.

 

Doporučená denní dávka argininu je kolem 5 g denně, ze začátku se ale doporučuje menší množství. Nadměrná konzumace může mít za následek bolesti břicha, nadýmání nebo žaludeční problémy. Stejně jako u jiných doplňků stravy však při jeho konzumaci buďte obezřetní.

Karty