Ženšen pětilistý účinky

Pokud se zaměříte na ženšen, tak skutečně existuje několik jeho verzí. Ovšem největší pravděpodobností se bude shodovat svými účinky ženšen pravý a ženšen pětilistý. Oba dva pochází z jedné oblasti, nicméně ženšen pětilistý je daleko odolnější a tak se dá bez problémů pěstovat i v naší republice. Zatímco u ženšenu korejského využívá čínská medicína kořen, tak ve druhém případě se používají lístky. Stačí použít jen pár lístků a již je to značná posila pro lidský organismus. Mladé lístky se dají využít do salátu. Ze starších se dá udělat velmi příjemný aromatizovaný čaj. Použít se tak dají jak čerstvé, tak sušené listy. Výhodou je, že pokud se vám stane, že zapomenete včas scedit nálev, tak vám čaj nezhořkne, jak tomu někdy bývá u verze zelených čajů.

Jaké jsou jeho účinky?

Není ani divu, že si ženšen pětilistý svými účinky vysloužil přezdívku nesmrtelné byliny. V podstatě podle toho, jakou má možnost působit v těle, tak prodlužuje některé životní funkce. Tím si samozřejmě člověk připadá stále silný a fyzicky způsobilý, což je především výzva pro muže. Zvláště když dosáhli určité věkové hranice a ubývá jim testosteron v těle.

  • adaptogenní účinky, což znamená, že zvyšuje odolnost organismu proti stresovým situacím.
  • Antioxidační účinky zase přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.
  • Posiluje imunitní systém a působí skvěle i jako jistá prevence.
  • Nervy dokáží velmi nepříznivě ovlivnit celou psychickou stránku, dokonce skvěle poslouží i pro neúspěšnou erekci. V tomto případě je možno leccos ovlivnit.
  • Zajišťuje regulaci cholesterolu, cukru a krevního tlaku, i to má samozřejmě vliv na celkový zdravotní stav, což se opět může nepříznivě projevit v oblasti sexuálního života.
  • Pomáhá mužům překlenout dobu jejich neúspěchu, kdy jejich mužská chlouba se v podstatě nechce už ničím chlubit a jak se zdá, tak stávkuje.

Ženšen pětilistý je přírodní produkt, který může být rovněž součástí bylinných výrobků a směsí, které se zaměřují na odlišné cíle. Je přirozené, že nebude působit jako mávnutím proutku, ale není důvod proč jeho sílu nevyzkoušet.

Karty