Ženšen pětilistý

Někoho může zmást název byliny. Ženšen pětilistý je totiž lidový název pro Jiaogulan. S pravým korejským ženšenem má i nemá mnoho společného. Také pochází původem ze stejného místa. Na druhou stranu je mu velmi podobný i svými účinky. Dá se říci, že je levnější alternativou pravého ženšenu. Jedná se o popínavou tykvovitou rostlinu a svoji sílu má skrytou v listech. Z horských oblastí se poměrně rychle rozšířil a nedělá mu problém vyrůst i u nás. Nicméně nejsilnější a nejkvalitnější bude stejně tam, odkud pochází. Je to z toho důvodu, že zde má ty nejlepší podmínky pro svůj růst. A jednoznačně si vysloužil ženšen pětilistý přezdívku – bylina nesmrtelnosti. Sice věčný život nezajistí, ale mimochodem může skvěle ovlivnit mužské partie a tak podpořit dlouhý sex i v pokročilém věku, což by jistou nesmrtelnost i vyznačovalo. Prodej ženšenu pětilistého je celkem běžný, ale přesto je lepší se zaměřit na jeho domovinu.

Kvalitní čaj

Vzhledem k tomu, že se využívají jeho listy, tak lze uvařit velmi chutný čaj, který přinese na chuť skvělý prožitek. Takový můžete zažít při popíjení kvalitních zelených čajů. Příprava čaje ženšenu pětilistého není nijak složitá a dá se použít jak sušená verze, tak čerstvé lístky. Louhování se provádí po dobu 3-5 minut. Rostlina ženšenu pětilistého rázem dodá energii, zvýší imunitu, srovná hladinu cukru v krvi, pomůže nabudit silného ducha na žhavý romantický večer a má samozřejmě i další působení. Dokáže totiž srovnat i hladinu hormonů, což ostatně umí skvěle i pravý ženšen.

Produkty s pětilistým ženšenem jsou přínosné

Na trhu se dá pořídit několik možných verzí od sušených lístků, po plněné kapsle, ale lze zakoupit i ženšen pětilistý jako tinkturu. Tím samozřejmě celkově umožňuje ženšen pětilistý užívání každému jedinci, aniž by si musel vařit chutný čaj.  Také se s ním můžete setkat v různých produktech, kde bude součástí dalších bylinných složek a tím se ještě více znásobí jeho působnost, což je ideální například při mužských problémech.

Karty