Maca žlutá

Své nenahraditelné místo v lidovém léčitelství si udržela dodnes, a i moderní doba našla pro kořen této silné a odolné rostliny, která dokáže přežít v extrémních přírodních podmínkách, mnoho využití.

Maca se objevuje ve třech variantách: žlutá, černá a červená. Všechny tři našly místo ve využití pro blaho lidského organismu. Dvě třetiny všech potravinových doplňků s touto rostlinou používá právě žlutou variantu.

Je oblíbená k dlouhodobému užívání především jako pomocník proti oxidačnímu stresu a hormonální nerovnováze. Její použití se doporučuje také pro zvýšení koncentrace a mentální bystrost. To ocení lidé všech věkových kategorií, od studentů po seniory, kteří si chtějí zachovat jasnou mysl. Oblíbená je také u sportovců, a proto ji najdete v přírodních produktech, které pomáhají dosáhnout lepších sportovních výkonů a udržet si dobrou fyzickou kondici.

Maca pomáhá také zlepšit průtok krve a tím podporuje lepší krevní oběh v celém těle. To ocení kromě sportovců i lidé se zdravotními obtížemi a také muži při sexuální aktivitě. Ale ani ženy nejsou ošizené a maca žlutá jim pravidelným použitím zajistí zmírnění symptomů při nástupu menopauzy a mladým ženám, které trpí PMS pomůže každý měsíc s nepříjemnými projevy menstruačního cyklu.

Tato rostlina se doporučuje také jako doplňující podpůrný prostředek při špatně fungující štítné žláze, pomáhá optimalizovat funkci nadledvinek a jde o preventivní prostředek k posílení imunitního systému s protizánětlivými účinky. Může být nápomocna při rekonvalescenci po nemoci a ve vypjatém životním období.

Maca žlutá je dostupná v prodejnách se zdravou výživou, v bylinkářství a v e-shopech se zaměřením na potravinové doplňky. Pro praktické použití ji lze užívat ve formě kapslí nebo pilulek, ale oblíbená je i prášková varianta. Jemně umletý usušený kořen se může jednoduše přidat do ovocné šťávy, do jogurtu, pomazánky a stejně dobře se dá zakomponovat do vařených jídel, protože nemá dominantní chuť ani aroma.

Karty