Co je to erekce?

Co je to erekce? Erekce je jev, při které dochází běžně k naplnění penisu krví. To je možné jen díky topořivým tělesům, které jsou primárně tvořena houbovitou erektilní tkání. Pokud dojde k jejich naplnění, je následkem zvětšení a ztopoření údu. 

 

Co to je erekce už jsme si řekli, co ale dělat v případě, kdy nefunguje penis tak jak má? Pro řadu mužů jsou problémy s erekcí penisu choulostivé téma, které nechtějí probírat ani s těmi nejbližšími, natož s odborníkem. Žijeme však v domě 21. století a tak je pro nás zdrojem informací internet, který ne vždy poskytne adekvátní a dostačující informace. Marketing řady firem je opravdu silná zbraň a tak si důvěřivý muži pod vlivem reklamních slibů mnohdy koupí neregistrovaný lék, které slibuje doslova zázraky. Příčin však může být celá řada od banalit až po závažná onemocnění a ani nemluvě o pocitu selhání, který ve vás tento problém zanechává.

 

Zázraky bez předpisu spíše uškodí, než pomohou

Objednávat si léky z internetu je už dnes běžná věc, tedy za předpokladu, že se nejedná o léky hrazené ze všeobecného zdravotnictví. Léky na předpis je totiž zakázáno nabízet a následně vydávat zásilkovým typem. Taková medikace je vydávána až po předložení platného receptu od lékaře a je pro ní vždy nutné navštívit specializovanou lékárnu.

 

Na erekci mohou mít příznivý vliv ale i bylinné doplňky stravy, které jsou volně dostupné v lékárnách i na internetu. Mnohdy se jedná o směs hned několika bylin, jejichž konzumace mimo jiné funguje i jako prevence před problémy s erekcí.

 

Dočasný problém nebo erektilní dysfunkce

O erektilní dysfunkci se dá mluvit za předpokladu, že problém s nedostatečnou erekcí přetrvává déle než 6 měsíců. Za špatnou erekcí však může stát i celá řada dalších příčin, jako je únava, stres, kouření, či nadměrná konzumace alkoholu. Není proto zapotřebí hned propadat panice.

Karty