Co je to maca?

Víte, co je to maca? Jedná se o řeřichu peruánskou, která má místo klasického kořene větší bulbu, jejichž účinky na lidské zdraví jsou známé už po tisíciletí. Její domovinou jsou jihoamerické peruánské Andy a podle archeologických nálezů byla vyšlechtěna kolem jednoho a půl tisíce před naším letopočtem. Maca obsahuje celou řadu pro tělo prospěšných vitamínů, minerálů, vlákniny nebo třeba antioxidantů. A i některé zástupce aminokyselin, mastných kyselin nebo hořčíku, draslíku a zinku. Mnohdy je také přezdívána peruánskou viagrou, neboť povzbuzuje libido a působí příznivě na mužskou erekci. I z tohoto důvodu jí můžeme najít jakou součást řady bylinných doplňků stravy na správnou funkci topořivých těles, díky kterým se penis může během erekce plnit krví. 

 

Proč zařadit macu do svého jídelníčku?

Maca obsahuje velké množství vápníku, vitamínu C nebo železa. Pomáhá tělu při hubnutí, zvýšené fyzické námaze či s problémy se spánkem. Její pravidelné užívání má i příznivý vliv na naší psychiku.

 

  • Pomocník v boji s přebytečnými kily

Maca neobsahuje téměř žádné kalorie, a proto se hodí i ve chvílích, kdy vás trápí nějaké to kilo navíc. Má také povzbuzující a stimulující účinky, díky kterým dopomůže při sportu ke zvýšení kondice a následnému vyššímu pálení kalorií.

 

  • Pozitivní vliv na spánek

Maca peruánská má pozitivní vliv na kvalitu spánku, díky svým uklidňujícím účinkům. Před spánkem je dobré lžičku prášku rozmíchat v teplém mléce, účinky na sebe nenechají dlouho čekat.

 

  • Zvýšení libida

To, že je maca peruánská v některých oblastech označována za peruánskou viagru, už dobře víte. Není to však její jediná pozitivní vlastnost, kterou přináší na poli sexuálního života. Zvyšuje chuť na pohlavní styk, libido a zároveň má příznivý vliv na plodnost. Ještě stále váháte, zda jí za pomoci přírodních doplňků zařadit do svého jídelníčku?

Karty