Co na erekci?

Potíže s erekcí zrovna není téma, kterou by inkriminovaný muž chtěl řešit se svým nejbližším okolím, natož s lékařem či lékárníkem. Dost dostupných informací je možné naleznout na internetu v odborných článcích či diskuzních fórech. A co se nestane? Pod vlivem reklamních sloganů, které slibují zaručené úspěchy koupí lék mnohdy pochybné hodnoty. Jenže měli bychom si uvědomit, že na vině špatné či nedostatečné erekce může být jen momentální psychické rozpoložení nebo špatný životní styl, ale je tu i možnost, že je způsobena závažnějším problémem.

 

Kdy je čas hovořit o erektilní dysfunkci?

Diagnóza erektilní dysfunkce je stanovena až za předpokladu, že problém přetrvává delší dobu než 6 měsíců. Ta se projevuje nedostatečnou či špatně udržitelnou erekcí v kombinaci se sníženým sexuálním apetitem. V případě, kdy problém přetrvává delší dobu, je proto dobré se obrátit na odborníka, který specifikuje příčinu problému a předepíše vhodnou medikaci.

 

Co na erekci, když u muže převládá stud? Není však vždy nutní navštěvovat odborníka, pokud se problém s erekcí objevuje jen ojediněle nebo krátkodobě, je dobré zauvažovat o bylinných doplňcích stravy, které mají příznivý vliv na mužskou erekci.

 

U většiny mužů může jí t o krátkodobý problém, který je zapříčiněn psychickým či psychickým vypětím, úzkostí či nadměrnou konzumací alkoholu. V případě, kdy primární problém odezní, společně s ním se zlepší i erekce. U erektilní dysfunkce je nejčastější příčinou nemoc nebo poškození tkáně. Rizikovou skupinou jsou i muži, kteří se léčí na diabetes, vysoký cholesterol či zvýšení krevní tlak. Erekce je také do velké míry ovlivněna věkem, to však všichni víme.

 

Ovšem mnohem častěji než nemoci ovlivňuje kvalitu erekce psychický stav. V případě, kdy je muž dlouhodobě vystaven vyššímu psychickému vypětí, nedostatkem spánku či hektickému způsobu života, mohou se tyto problémy odrazit i v tomto aspektu. 

Karty