Tablety na erekci

Krátkodobé problémy s erekcí mohou překvapit každého muže, do pár dnů či týdnů by však měly vymizet stejně rychle, jako se objevily. Na vině může být stres, pracovní vypětí, přepracování, úzkost nebo nedostatek spánku. Řešení je nasnadě, je zapotřebí změnit životní styl, případně se o psychickém rozpoložení poradit s odborníkem. Erekce do značné míry zrcadlí psychický stav, i když si řada mužů tento fakt neuvědomuje. Kamarádem erekce není ani alkohol, jehož nadměrná konzumace může krátkodobě ovlivnit sexuální výdrž muže.

 

Nedostatečná či špatně udržitelná erekce je doménou starších mužů, kdy již není penis tak citlivý. Muži s poruchou citlivosti erekce nakonec dosáhnou, ale trvá to o poznání déle. Vliv na kvalitu erekce mohou mít i některé medikace, které jsou nejčastěji předepisovány na zvýšený krevní tlak nebo cukrovku. Dále to jsou některé utlumující léky, prášky na spaní či antidepresiva.

 

Vše začíná u prevence

Podle některých průzkumů stojí za poruchami erekce v mladším věku primárně psychické problémy s přibývajícím věkem je stále častěji na vině organický základ. Pokud problémy s erekcí přetrvávají delší dobu než 6 měsíců, je možné hovořit o tzv. erektilní dysfunkci. V takovém případě se doporučuje návštěva specialisty, který po vyšetření může zjistit příčinu problému a následně předepsat odpovídající medikaci.

 

Jako prevenci mohou muži zkusit tablety na erekci, které jsou běžně dostupné v lékárnách či na internetu. Povětšinou se jedná o směs bylin, jako je maca peruánská, kotvičník zemní, zázvor obecný či muira puama. Též mohou pomoci i Kegelovy cviky, které byly vyvinuty již v roce 1948 americkým gynekologem Arnoldem Kegelem. Jejich výhoda tkví v jejich nenáročnosti, až na některé výjimky jsou prospěšné pro muže napříč věkovými kategoriemi. Díky nim je možné aktivně posilovat svaly pánevního dna a zlepšit právě erekci nebo onemocnění prostaty.

Karty