Tablety s testosteronem

Testosteron je mužský steroidní hormon, který je pro organismus nesmírně důležitý, neboť je odpovědný za řadu tělesných i psychických funkcí. V posledních letech se přesto řada mužů potýká s jeho nedostatkem, což mnohdy zjistí až v okamžiku, kdy se objeví některé doprovázející se příznaky. Poruchy erekce či neplodnost může být u mužů způsobena menší produkcí testosteronu.

 

I když se jedná o mužský hormon, nic na tom nemění fakt, že se nachází v zanedbatelné míře i v ženském těle, kde je produkován též nadledvinami. Stejně jako i muži mají v organismu určité množství ženského hormonu – estrogenu. Mužské tělo ho produkuje nejvíce v období puberty, kdy se podílí na vývoji sekundárních pohlavních znacích, jako je pubické ochlupení či prohloubení hlasu.

 

Tablety s testosteronem jsou určeny pro muže, kteří chtějí docílit rychlejšího budování svalů, případně pro jedince, kteří se potýkají s poruchami erekce či neplodností. Prodej tablet s testosteronem je možný bez lékařského předpisu na pultech lékáren či na internetu. Najít shop s testosteronovými tabletami není vůbec složité. Na internetu najdete spoustu recenzí s testosteronovými tabletami, které jsou určeny nejenom pro muže.

 

Při nastupující menopauze, ženské tělo začne pomalu produkovat méně testosteronu, což má za následek náladovost či přibývání na váze. V tomto období se tak konzumace testosteronových doplňků doporučuje i ženám.

 

Hladina testosteronu a neplodnost

V případě malé produkce tohoto hormonu v mužském těle může být jedna z příčin neplodnost. U žen je tomu naopak, velké množství testosteronu v těle zapříčiňuje nedostatečné zrání vajíček. Jelikož nízká či vysoká hladina testosteronu mnohdy není doprovázena žádnými vedlejšími příznaky, může se stát, že muži jeho nedostatek zpočátku vůbec nepoznají. S přibývajícím věkem se produkce u většiny mužů snižuje a je dobré testosteron do těla dodávat uměle.

Karty