Účinky macy černé

Maca peruánská, též známá pod názvem ženšen peruánský je bylina, známá pro své zázračné účinky již celá staletí. Jedná se o jednu z nejstarších bylin, kterou používali ke svým léčitelským praktikám již staří Inkové. Při pravidelném užívání pomáhá v posilování psychické i fyzické odolnosti, zvyšuje energii a nesmíme zapomenout na její afrodiziakální účinky. Maca peruánská je malá rostlina, která svým kořenem připomíná tak trochu řepu. Dorůstá do výšky 10-15 cm a její podzemní část je dlouhá přibližně 5 cm.

 

Jedná se o bylinu, které jsou domovinou jihoamerické Andy, kde roste v horských oblastech kolem 4000 m. n. m. Možná i díky takto vysoké nadmořské výšce, ve které přebývá, je doslova zásobárnou léčivých látek pro lidský organismus. V peruánských Andách najdeme hned několik odrůd této zázračné byliny, které je od sebe možné odlišit podle barvy. Jedná se o macu červenou, žlutou a černou.

 

Pojďme si blíže představit macu černou. Účinky macy černé, podobě jako ostatních dvou odrůd jsou známy již po celá staletí. Působí příznivě na sexuální libido, zvyšuje plodnost a zároveň zvyšuje vytrvalost a výkonost. Tento druh macy je vhodný nejenom pro muže, které trápí problémy s erekcí, ale i pro páry, které trápí sexuální disharmonie a nedaří se jim dlouhodobě otěhotnět. 

 

Černý kořen macy peruánský je také vhodné konzumovat na zlepšení kvality spermií, pro kvalitnější spánek nebo jako prostředek pro zlepšení imunity. Nejčastěji se s touto rostlinou setkáme ve formě jemně namletého prášku, který v kombinaci s vodou vytvoří jemně nasládlý nápoj černé barvy. Prášek je též možné slisovat do tablet, případně macu konzumovat ve formě čaje. Na trhu je však možné koupit i celý kořen, který se připravuje podobně jako zázvor. Možná vás překvapí macy zvláštní nasládlá chuť, která v sobě zároveň skrývá hořké podtóny.

Karty